Pneumatisch doorpersen

Het pneumatisch doorpersen wordt uitgevoerd met behulp van een zogenaamde bodemraket. Deze raket heeft een beweegbare zuiger in een stalen cilinder. De zuiger slaat onder invloed van de luchtdruk tegen een aambeeld voorin de cilinder waardoor er een stootkracht ontwikkeld wordt. Doormiddel van deze stootkracht dringt de raket door de bodem. Als de raket eenmaal onder de grond is, kan hij niet meer bijgestuurd worden. Er zijn twee verschillende soorten pneumatisch doorpersen:

- Impact ramming
Bij deze techniek ligt de grondraket achter een stalen mantelbuis en door de stootkracht van de raket wordt de buis door de grond gedrukt. Hierna wordt de buis leeg geblazen door middel van luchtdruk. Een doorpersing met impact ramming kan maximaal 40m lang zijn.

- Impact moling
Hier wordt de raket voor de te perzen leiding geplaatst. De raket duwt een sleuf onder de grond en de kabel of leiding wordt daar achteraan geduwd. Het boorgat komt dus tot stand doormiddel van grondverdringing. De maximale lengte van deze techniek is 25 tot 30 meter.

 

Rakketten 2

 

Laatste Nieuws

Grondradar

Met deze Grondradar kun je de kabels en leidingen nauwkeurig vinden. (17-01-2013)

Borstelmachine

Dit is de nieuwe manier van graven, tot wel 600 meter per dag in de bouw. (17-01-2013)

Contactgegevens

Printer 22G
7741 MD Coevorden
Nederland

T: 0524 223731
F: +31-524-551438
E: administratie@harryrenting.nl
I: www.harryrenting.nl